Bir dinleyici topluluğu karşısında özellikle bilim, sanat ve fikir ağırlıklı konularda değişik konuşmacıların önceden

Bir dinleyici topluluğu karşısında özellikle bilim, sanat ve fikir ağırlıklı konularda değişik konuşmacıların önceden
Bir dinleyici topluluğu karşısında özellikle bilim, sanat ve fikir ağırlıklı konularda değişik konuşmacıların önceden hazırlanmış bir dizi konuşma yapmalarıdır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir dinleyici topluluğu karşısında özellikle bilim, sanat ve fikir ağırlıklı konularda değişik konuşmacıların önceden hazırlanmış bir dizi konuşma yapmalarıdır. Her konuşma 5-20 dakika ile sınırlıdır. Ele alınan ortak konu çeşitli yönlerden incelenir, değişik görüşler ve yorumlar dile getirilir.
Bu parçada özellikleri verilen sözlü anlatım türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tartışma
B) Mülakat
C) Sempozyum
D) Forum
E) Konferans

Cevap : E) Konferans
Konferans, bilim, sanat ve fikir ağırlıklı konularda uzmanların önceden hazırlanmış konuşmalar yaptığı bir sözlü anlatım türüdür. Her konuşma belirli bir süreyle sınırlıdır ve konu genellikle çeşitli yönlerden incelenir, farklı görüşler ve yorumlar sunulur. Konferanslar genellikle bir dinleyici topluluğu karşısında gerçekleştirilir ve bilgi aktarımı, paylaşımı ve tartışmaları teşvik eder.

3
0
4
0
2
4
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.