Bir dönemde kaç sınav var

Bir dönemde kaç sınav var
Hangi derse kaç not verilecek 2018, 4. sınıf hangi dersten kaç sınav var, ders ve etkinliklere katılım notu kaç tane verilir, hangi dersten kaç sınav yapılır, 5., 6., 7., 8. sınıfta hangi dersten kaç tane yazılı sınavı var?

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ nde önemli değişikler yapıldı.

Yazılı Sınav Sayıları Azaltıldı. Hangi dersten kaç sınav yapılacak? 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem her dersten kaç sınav yapılacak? İşte yazılı sınavlarıyla ilgili son durum.

İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Sınav sayıları azaltıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ders saatine göre belirlenen sınav sayılarını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yaptı. Yeni uygulamaya göre dönemde üç yazılı yapılan derslerde yazılı sayısı ikiye indirildi. 

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez. Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek üzere; sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir. Ortak sınavların soruları ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince hazırlanır.

Daha önce haftalık ders saati üçten daha fazla olan matematik ve Türkçe gibi derslerde üç sınav yapılıyordu. Sınavların zamanı, en az bir hafta öncesinden öğrencilere duyurulacak. Bir sınıfta bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini aşamayacak. Resmi gazetede dün yayınlanan yeni yönetmelikte öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

ORTAK DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK

Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek için sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak yapılabilecek. Ortak sınavların soruları ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince hazırlanacak. Ayrıca il veya ilçe bazında da ortak sınav düzenlenebilecek. Bakanlık gerektiğinde ülke veya bölge bazında da ortak sınavlar yapabilecek.

SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİ VELİYE BİLDİRİLECEK

Sınavlara herhangi bir nedenle katılamayan veya projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu, okul yönetimince yazılı, e-posta veya mobil bilgi servisiyle velisine bildirilecek. Veli, öğrencisinin sınava katılamama veya projesini zamanında teslim edememe gerekçesini, en geç beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı iletecek.

PROJELERİN DEĞERLENDİRMESİNDE YENİ HESAPLAMA NASIL OLACAK

Ders etkinliklerine katılım ve proje puanlarının hesaplanmasında da değişikliğe gidildi. Proje puanlarının ve ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ayrı ayrı alınarak toplanıp ikiye bölünecek. Elde edilen bu sonuçla, birinci ve ikinci sınav puanları toplanıp üçe bölünerek, ders notu oluşacak. Daha önce ders etkinliklerine katılım ile proje puanları ayrı ayrı değerlendiriliyordu. Notlarla projelerin değerlendirilme sonuçları teslim edildiği tarihten başlayarak en geç 10 iş günü içinde ‘e-Okul’ sistemine işlenecek.

Yeni sınav yönetmenliğini buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

399
487
214
165
108
110
536
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum