Bir ekonomide durgunluğun çok ağır ve uzun sürmesi durumuna ne ad verilir

Bir ekonomide durgunluğun çok ağır ve uzun sürmesi durumuna ne ad verilir
Bir ekonomide durgunluğun çok ağır ve uzun sürmesi durumuna ne ad verilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir ekonomide durgunluğun çok ağır ve uzun sürmesi durumuna ne ad verilir?

Cevap : Bir ekonomide ağır ve uzun süren durgunluk durumuna "büyük durgunluk" veya "derin ekonomik durgunluk" adı verilebilir.
Büyük durgunluk, genellikle ekonomik faaliyetlerin önemli ölçüde düştüğü, işsizlik oranının yükseldiği ve genel olarak ekonomik büyümenin durgunlaştığı bir dönemi ifade eder. Bu tür bir durgunluk genellikle uzun sürebilir ve ekonomik toparlanma için çeşitli önlemler ve müdahaleler gerektirebilir. Büyük durgunluklar tarihsel olarak bazı ekonomilerde yaşanmış ve derin etkileri olmuştur, örneğin Büyük Buhran (Great Depression) 1929'da ABD'de başlayan ve dünya çapında etkileri olan bir durgunluk dönemidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.