Bir ekosistemdeki üretici canlıların yok olması, o ekosistemdeki diğer canlıları nasıl etkiler

Bir ekosistemdeki üretici canlıların yok olması, o ekosistemdeki diğer canlıları nasıl etkiler
Bir ekosistemdeki üretici canlıların yok olması, o ekosistemdeki diğer canlıları nasıl etkiler, bu durumu örnekler vererek açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir ekosistemdeki üretici canlıların yok olması, o ekosistemdeki diğer canlıları nasıl etkiler, bu durumu örnekler vererek açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Üreticilerin yok olması, ekosistemdeki diğer canlıları olumsuz şekilde etkiler. Besin zinciri bozulabilir, oksijen üretimi azalabilir, habitat kaybı yaşanabilir ve ekosistem dengesizliği ortaya çıkabilir. Örneğin, tropikal yağmur ormanlarının tahrip edilmesiyle birlikte birçok bitki türü yok olur ve bu, o bölgede yaşayan hayvanların yaşam alanlarını kaybetmelerine neden olur.

Ekosistemdeki üretici canlıların yok olması, birincil tüketicleri doğrudan etkiler, çünkü besin kaynakları azalır. Örnek: Bitkilerin yok olması, ot yiyen hayvanların aç kalmasına neden olabilir. Bu durum, zincirin üstündeki etçil hayvanları da etkiler, çünkü beslenecek otçul hayvan sayısı azalır. Örnek: Bitkilerin azalması, geyik popülasyonunun düşmesine ve bu nedenle geyikleri avlayan kurtların aç kalmasına sebep olabilir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.