Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var Metni Cevapları

Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var Metni Cevapları
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var Sayfa 33, 34, 35, 36, 37, 38 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var Metni Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 33 Cevabı

Sizler de çevrenizden bildiğiniz başka imece faaliyetlerine örnekler veriniz.

Cevap: Bizim bir komşumuz anlatmıştı. Kayseri’de tarlaları varmış. Her sene akrabaları ile gider ve hep beraber yardımlaşarak her gün birinin bahçesinde çalışır, fındıkları toplarlarmış. Böylece el ele hep beraber imece usulü ile birbirlerine destek olurlar birbirlerinin yardımına koşarlarmış.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 34 Cevapları

Toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamada vakıf kültürünün önemini araştırınız.

Cevap: Vakıflarımız manevi değerlerimize sahip çıkan, sosyal hayat içerisindeki standart yaşam dengelerini sağlayan, sahip olduğumuz kültürümüzü bir sonraki nesillere aktaran, geçmişten geleceğe yansıyan tarihi eserlerimizi koruyan, insanlığın bekası için akademik seviyede hizmet edecek, gelecek yönetimlerde söz sahibi olacak genç yeni nesiller yetiştirip, günümüz ihtiyaçlarına göre de savaşta ve barışta hizmet eden kurumlardır.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 35 Cevapları

1. Sadaka taşlarına para bırakan ve buradan para alan kişilerin duyguları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap: Sadaka taşlarına para bırakan kişiler başkalarının bir ihtiyacını onları utandırmadan hatta o kişileri görmeden karşılamaya çalışmaktadır. Amacı sadece Allah rızasını kazanmak olan bu kişiler vakıf kültürünün de temsilcisi sayılır.

Sadaka taşından para alan kişiler ise ihtiyaçları olduğu miktarda gururu incinmeden, utanmadan rahatlıkla bu parayı alarak ihtiyacını karşılamaktadır.

2. Osmanlı toplumundaki bu uygulamanın toplumsal birlik ve beraberliğe katkıları nelerdir? Söyleyiniz.

Cevap: İhtiyaç sahiplerinin sıkıntı yaşamadan ihtiyaçlarını karşılaması toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sağlar. toplumda huzur ve güven artar.

3. Günümüzde sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici benzer uygulamalar var mıdır? Örneklerle açıklayınız.

Cevap: Evet vardır. Mesela televizyon ekranlarından ya da radyolardan bileceğimiz üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ya da Türk Hava Kurumu gibi kurumlara bağış yapılarak ya da Kurban Bayramı’nda fitre vererek fakirlere kurban etinin dağıtılmasının sağlanması gibi uygulamaların olduğunu bilmekteyiz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 36 Cevapları

Yukarıdaki haber metnine göre yardımlaşma ve dayanışmanın önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap: Yardımlaşma ve dayanışma duygusundan yoksun toplumlar ne yazık ki çürümeye yok olmaya ve bencilliğe mahkum alırlar Bu haberde de görüleceği üzere zor durumda kalan insanlara yardım yapmak hem vatandaşlık hem insanlık hem de vicdani borçtur. Kızılay gibi afet bölgelerinde hizmet verebilen kurumlara bizler de elimizden geldiğince destekle bulunmalıyız.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 38 Cevapları

Aşağıda, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler verilmiştir. Sınıfınızda beşer kişilik gruplar oluşturunuz. Her bir grup bu faaliyetlerden birini ya da sizin düşündüğünüz bir faaliyeti seçerek yönerge doğrultusunda gerçekleştiriniz. Yaptığınız çalışmayla ilgili sunu hazırlayarak sınıfta paylaşınız.

1. Yukarıda öğrencilerin yaptığı faaliyetin amacını söyleyiniz.

Cevap: Fakir ailelere ufak da olsa maddi bir destek sağlamaktır.

2. Yardım alan aileler ve Sevgi Evlerindeki çocuklar neler hissetmiş olabilir? Söyleyiniz.

Cevap: Çok mutlu olmuşlar, kendilerinin güvende hissetmiş olabilirler.

3. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün yaptığı bu faaliyeti toplumsal birlik ve dayanışma açısından değerlendiriniz.

Cevap: Bence çok değerli bir yardımlaşma ve sosyal bilinç örneğidir. Çünkü çocuklara bu yaşta birliğin yardımın önemi kavratılmakta aynı zamanda da ihtiyacı olan ailelere yardım eli uzatılmaktadır.

4. Siz de okulunuzda yaptığınız benzer faaliyetlere örnekler veriniz.

Cevap: Biz de geçen sene bir kaza sonucu sakat kalan arkadaşımız Asrın için para biriktirip bir akülü sandalye almıştık. Gözyaşlarına hakim olamayan Asrın’ın mutluluğu görülmeye değerdi.

439
490
520
161
255
168
271
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum