Bir felsefe sorusunu farklı kılan özellikler nelerdir

Bir felsefe sorusunu farklı kılan özellikler nelerdir
Bir felsefe sorusunu farklı kılan özellikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Filozofun sorduğu sorular da, yanıtları aranan birer sorudurlar, ancak bu tür sorular bir başkasına sorulmayıp, kişinin kendi kendine sorduğu birer soru olmak özelliğini taşımaktadırlar. Böylece farklı bir bakış açısıyla ve konuya bütünsel yaklaşan sorular olma özelliğini taşırlar felsefe soruları.

Felsefi sorular aslında, insanın önce kendine yönelttiği sorulardır. Filozof, karşısındakine soru soran kişi değil, ilk önce kendine soru soran kişi olarak tanımlanabilir. Böylece filozof önce kendi kendine konuşmaya başlar ve kendince fikirler üretir. Pek, başkasına sorulan sorular yok mudur? Tabi ki vardır. Örneğin, “iyi veya kötü kelimesini duyunca ne alıyorsun?” Bu soruda dahi filozof önce kendine bu soruyu sormuş daha sonra karşı taraftaki kişiye sormuştur. Bunun aksi bir hali düşünülemez.

763
1150
228
142
492
116
1203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.