Bir film, felsefi bir metin olarak düşünülebilir mi

Bir film, felsefi bir metin olarak düşünülebilir mi
Bir film, felsefi bir metin olarak düşünülebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Metin, bir konunun belli kurallar içinde yazıya dökülmüş halidir. Felsefi metin ise, filozofun fikir beyan etme noktasında kendi içeresinde tutarlı bir yapı sergileyerek düşüncelerini ortaya koymasıdır. Felsefi metin bütüncül bir yapı teşkili eder ve konunun anlaşılması için metnin tamamına bakılması gerekir. 

Film ise belli konularda oluşturulmuş felsefi veya edebi gibi metinlerin görsel sanatlar alanında film yapılmasıdır. Evet bir film için bir metin gereklidir ancak bu metnin üzerinde bazı değişikliklerin yapılması gerekir. 

Bu nedenle film ve felsefi metinler birbirinden farklı şeylerdir ve bence film ile felsefi metin olarak düşünülemez. Çünkü biri görsel sanatların alanına girer, diğeri ise felsefe ve edebiyatla ilişkilendirilebilir.

66
8
1
4
4
2
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.