Bir hücrede bölünme emri verilip DNA eşlendikten sonra bölünmesini durdurabilen hücreler var mıdır

Bir hücrede bölünme emri verilip DNA eşlendikten sonra bölünmesini durdurabilen hücreler var mıdır
Bir hücrede bölünme emri verilip DNA eşlendikten sonra bölünmesini durdurabilen hücreler var mıdır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir hücrede bölünme emri verilip DNA eşlendikten sonra bölünmesini durdurabilen hücreler var mıdır

Ödev cevabı kısaca : Hücre bölünmesi sırasında DNA hasarı veya anormallikler tespit edildiğinde hücre siklusu kontrolü, hücre bölünmesini durdurabilir. Ayrıca bağışıklık sistemi de anormal hücreleri tanıyarak hücre bölünmesini durdurabilir. Bu mekanizmalar, hücrelerin sağlığını korumak için önemlidir.

Evet, bir hücre bölünmesi emri verildikten ve DNA eşlendiğinde, hücrelerin bölünmesini durdurabilen mekanizmalar vardır. Bu mekanizmaların başında hücre siklusu kontrolü gelir. Hücre siklusu, hücre bölünmesinin her aşamasını düzenler ve gerektiğinde bölünmeyi durdurabilir.

Bir hücre normalde hücre siklusunun her aşamasını geçer, ancak DNA hasarı veya diğer anormallikler tespit edildiğinde, hücre siklusu kontrolü bu hücrenin bölünmesini durdurabilir. Bu, hücrenin DNA hasarını onarmasına veya gerektiğinde apoptozis denilen programlı hücre ölümüne girmesine izin verir.

Ayrıca, bağışıklık sistemi de anormal hücreleri tanır ve hücre ölümünü tetikleyerek bölünmelerini durdurabilir. Bu mekanizmalar kanser ve diğer hastalıklara karşı koruyucu bir rol oynarlar.

6
1
5
1
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.