Bir imalat işletmesinde aşağıdakilerden hangisi ana faaliyet konusu olarak kârın kaynağıdır

Bir imalat işletmesinde aşağıdakilerden hangisi ana faaliyet konusu olarak kârın kaynağıdır
Bir imalat işletmesinde aşağıdakilerden hangisi ana faaliyet konusu olarak kârın kaynağıdır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir imalat işletmesinde aşağıdakilerden hangisi ana faaliyet konusu olarak kârın kaynağıdır?
A. Mal ve hizmet üretimi ve satışı
B. Mal ve hizmet alım-satımı
C. Faaliyet giderlerinin gerçekleşmesi
D. Faaliyet kâr marjı
E. Faiz ve vergi öncesi kâr elde edilmesi

Cevap : A. Mal ve hizmet üretimi ve satışı
Bir imalat işletmesinde, ana faaliyet konusu olarak kârın kaynağı "A. Mal ve hizmet üretimi ve satışı"dır. İmalat işletmeleri, ürünlerin üretimini gerçekleştirerek bu ürünleri müşterilere satışını yaparlar. Üretim ve satış faaliyetleri, imalat işletmelerinin gelirlerini oluşturan temel faaliyetlerdir. İşletme, ürettiği mal veya hizmetleri satışa sunarak gelir elde eder ve bu gelirlerin maliyetlerden ve diğer giderlerden fazla olması durumunda kâr elde eder. Bu nedenle, imalat işletmelerinin ana faaliyet konusu, mal ve hizmet üretimi ile bu ürünlerin satışıdır ve kârın kaynağı da bu satışlardan elde edilen gelirlerdir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.