Bir insanın yemek sırasında sadece zengin proteinler içeren besinler yemesi daha sonraki sürede metabolik hızını nasıl ekiler

Bir insanın yemek sırasında sadece zengin proteinler içeren besinler yemesi daha sonraki sürede metabolik hızını nasıl ekiler
Bir insanın yemek sırasında sadece zengin proteinler içeren besinleryemesi daha sonraki sürede metabolik hızını nasıl ekiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Metabolizma oldukça kompleks bir oluşumdur. Bu oluşum içerisinde meydana gelen tüm değişimler, beslenme düzeni ile doğrudan ilgilidir. Beslenmenin düzenlenmesi ve bu sürecin geçirilmesinde etkinlik yenilen besinlerle doğrudan bağlantılıdır.

Örneğin, karbohidrat içeriği yüksek besinlerin yenmesi, anlık olarak kan şekerini aşırı derecede yükseltmekte ve bu durumda kan şekerinin yükselmesi ve karnın doyması da kısa sürmektedir. Ancak sindirimi basit olduğu için kişinin karnı kısa sürede acıkmaktadır. Karın tokluğunun sağlanması ve kişinin uzun süre kendini aç hissetmemesi için sindirimi zor olan besinlerin tüketilmesi önerilmektedir.

Protein, sindirimi midede başlayan ve sindirim süresi bakımından oldukça uzun süren bir besindir. Bundan dolayı da kişinin metabolizması sürekli olarak çalışır. Sindirim anına gidene kadar hatta vücuttan atılım sağlanana kadar metabolizma sürekli olarak çalışmaktadır.

2
2
2
2
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.