Bir işletme için web sitesi oluştururken “mobil uyumlu” olması için sitenin ne tür bir tasarıma sahip olması gerekir

Bir işletme için web sitesi oluştururken “mobil uyumlu” olması için sitenin ne tür bir tasarıma sahip olması gerekir
Bir işletme için web sitesi oluştururken “mobil uyumlu” olması için sitenin ne tür bir tasarıma sahip olması gerekir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir işletme için web sitesi oluştururken “mobil uyumlu” olması için sitenin ne tür bir tasarıma sahip olması gerekir?​
A) Ölçeklendirilmiş tasarım
B) Görsel tasarım
C) Duyarlı tasarım
D) Entegre tasarım

Cevap : C) Duyarlı tasarım
Duyarlı tasarım, web sitesinin içeriğini ve düzenini cihaz ekranının boyutuna göre otomatik olarak ölçeklendirir ve yeniden düzenler. Böylece kullanıcılar, mobil cihazlarında veya diğer küçük ekranlı cihazlarda web sitesini rahatlıkla görüntüleyebilir ve etkileşimde bulunabilirler. Bu, kullanıcı deneyimini iyileştirir ve kullanıcıların web sitesine erişimini kolaylaştırır.
Mobil uyumlu web sayfaları, responsive site özelliğine sahiptir. Kelime anlamı olarak, duyarlı uyumlu site olarak tanımlanabilir. Responsive özelliği siteye mobil cihazlardan girildiğinde, sitenin yazı fontu, görsel gibi elementlerinin genişliğe göre boyut değiştirebilmesini sağlar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.