Bir kardeşi diğer kardeşten farklı kılan özellikler

Bir kardeşi diğer kardeşten farklı kılan özellikler
Bir kardeşi diğer kardeşten farklı kılan özellikler nelerdir bu konuda sizlere ısa bilgiler vereceğiz.

Genetik materyal insanı birey olarak gösteren en temel şeydir. Tüm insanların genetik bilgisine bakıldığında %99’luk bir kısmında benzerlik görülmektedir. Bizleri birbirimizden farklı kılan kısım %1 lik kadar düşük bir kısımdır. Bu yüzde diliminde yer alan binlerce insan vardır. 

Ancak bu durum olmak zorunda değildir. Anne ya da babaya benzemediği durumlarda olabilmektedir. Geniş bir bakıldığında bu durumun olma ihtimali bile bir hayli düşüktür ancak bazı durumlarda sarı anne ve babadan esmer bir çocuğun olduğu görülmüştür. Bu durumda anne babadan gelen homolog kromozomların eşleşmesinden ortaya çıkan bir durum olduğu gözlenir.

Genetik özellikler kalıtımsal olarak aktarılmaktadır. Bir kardeşin diğer kardeşten farklı olması genetik aktarımda genlerin farklı özellikte olmasından kaynaklanır. Tek yumurta ikizlerinde genetik özellikler aynı olduğu için bireyler de aynı olmaktadır.

Çift yumurta ikizlerinde ise iki farklı yumurta olduğu için genetik özellikler de farklı olmaktadır. İnsanlardaki en büyük ve en küçük farklılıkların oluşması genle ilgilidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.