Bir kasabanın zamanla nüfusun artması sonucunda şehir olmasında aşağıdaki faktörlerden hangisinin katkısı en az olur

Bir kasabanın zamanla nüfusun artması sonucunda şehir olmasında aşağıdaki faktörlerden hangisinin katkısı en az olur
Bir kasabanın zamanla nüfusun artması sonucunda şehir olmasında aşağıdaki faktörlerden hangisinin katkısı en az olur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir kasabanın zamanla nüfusun artması sonucunda şehir olmasında aşağıdaki faktörlerden hangisinin katkısı en az olur?
A) Limanın olması
B) Yer altı kaynakları
C) Dağlık ve engebeli olması
D) Ulaşımın kolaylığı

Cevap : C) Dağlık ve engebeli olması
Bir bölge dağlık ve engebeli ise, yerleşime uygun alanlar sınırlı olabilir. Bu tür arazilerde altyapı inşası ve yapılaşma zor olabilir, bu da şehirleşmeyi kısıtlayabilir. Genellikle dağlık bölgelerde nüfus yoğunluğu daha düşüktür ve şehirleşme bu tür bölgelerde daha yavaş gerçekleşebilir. Bu nedenle, dağlık ve engebeli olması, şehirleşmenin hızını ve büyümesini etkilemede diğer faktörlere göre daha az katkı sağlayabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.