Bir kimsenin öğrendiği doğru bilgileri anlamına ve amacına uygun olarak kullanması hangi kavramı ifade etmektedir

Bir kimsenin öğrendiği doğru bilgileri anlamına ve amacına uygun olarak kullanması hangi kavramı ifade etmektedir
Bir kimsenin öğrendiği doğru bilgileri anlamına ve amacına uygun olarak kullanması hangi kavramı ifade etmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir kimsenin öğrendiği doğru bilgileri anlamına ve amacına uygun olarak kullanması hangi kavramı ifade etmektedir?

Cevap : Bir kimsenin öğrendiği doğru bilgileri anlamına ve amacına uygun olarak kullanması "Bilgelik" veya "Hikmet" kavramını ifade etmektedir.

Bilgelik, sahip olunan bilgileri doğru ve anlamlı bir şekilde kullanma yeteneğidir. Bilgiye dayalı kararlar almak, bu bilgileri diğerleriyle paylaşmak, çeşitli durum ve sorunlara mantıklı ve etik bir şekilde yaklaşmak, bilgelik özelliğinin bir parçasıdır. Bilgelik, sadece bilgi sahibi olmak değil, aynı zamanda bu bilgileri hayatın farklı alanlarında kullanmak, yaşam deneyimlerinden ders çıkarmak ve sağduyulu bir şekilde davranmaktır. Bu nedenle bilgelik, sadece bilgiyi toplamakla değil, aynı zamanda onu etik ve anlamlı bir şekilde kullanmakla ilgilidir.

Doğru bilgi; içinde şüphe barındırmayan, gerçeğe tam olarak uyan ve kesin güven duyulan bilgidir. İslam’da doğru bilginin (yakîn) aşamaları şunlardır:
1. İlme’l-yakîn: Bir şey hakkında habere için doğru ve güvenilir bilgilere ihtiyaç vardır.
2. Ayne’l-yakîn: Bir şey hakkında duyularımızla bizzat elde ettiğimiz kesin bilgidir. bilginin yol gösterici olmasını ister.
3. Hakka’l-yakîn: Bir şeyi bizzat yaşayarak elde ettiğimiz kesin bilgidir.

0
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.