Bir kromozomun yapısında hangi bölümler bulunur

Bir kromozomun yapısında hangi bölümler bulunur
Bir kromozomun yapısında hangi bölümler bulunur, kromozomun yapısında neler bulunur?

Soru : Bir kromozomun yapısında hangi bölümler bulunur?

Kromozom yapısında Sentromer, Kinetokor ve Kardeş kromatitler oluşur. Hücre bitkisel yada hayvansal her türlü yaşam biçiminin en küçük birimidir. Her hücre sitoplazma ve çekirdekten meydana gelir. Kromozomlar hücre çekirdeği içinde bulunurlar ve ipliksi yapıdadırlar. Kromozolar, molekül yapıları çok iyi bilinen DNA zinciri ile histon denilen protein zincirinden oluşur.

Soru : Kromozomun yapısında neler bulunur?

Hücre bitkisel yada hayvansal her türlü yaşam biçiminin en küçük birimidir. Her hücre sitoplazma ve çekirdekten meydana gelir. Kromozomlar hücre çekirdeği içinde bulunurlar ve ipliksi yapıdadırlar. Kromozolar, molekül yapıları çok iyi bilinen DNA zinciri ile histon denilen protein zincirinden oluşur.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazılarıda okudular

28
331
41
62
20
20
302
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.