Bir mantarın zehirli olup olmadığı anlaşılabilir mi

Bir mantarın zehirli olup olmadığı anlaşılabilir mi
Bir mantarın zehirli olup olmadığı anlaşılabilir mi, her türlü mantar yenir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mantarlar çok çeşitli olarak yaşamaktadır. Bazı mantarlar çok zehirli olmakla beraber bazı mantarlar yenebilir düzeydedir. Mantarların zehirli olup olmadığı şekillerinden ve özelliklerinden bilinmektedir. Her türlü mantar yenmez. Mantarların zehirli olanları, yüksek yerlerde bulunur ve genelde yayvan şekilde olur. Çok küçük zehirli mantarlar da vardır ve bu mantarlar türlerine göre değişir. Bu nedenle her mantar yenmez ve mantar bilgisine sahip olmak gerekir.

Türkiye'de tam 10 bin tür mantar çeşidi var bunların içinde 15 tanesi inanılmaz zehirli ve ölümlere neden oluyor. Bilindiği üzere mantarların bazılarını yiyemiyoruz çünkü zehirli olma ihtimalleri var. Tanıdığımız mantarları yemek, diğerlerine dokunmamak en iyi çözüm olabilir. Çünkü ilk kez gördüğümüz bir mantar cinsinin zehirli olup olmadığını anlamak kolay değil.

Hangilerinin zehirli olduklarını biliyor ve gördüğünüzde tanıyor olsanız bile bunu her zaman anlayacağınızın bir garantisi yok. Çünkü bir mantarın büyüme aşamasında başka başka formlar aldığı, bu yüzden kimi zaman yanıltıcı bir görünüme sahip olduğu da bilinmekte. Sonuçta iddialı olmak için gelişiminin tüm aşamalarını bilmeniz gerekiyor.

119
23
246
14
68
20
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.