Bir milletin oluşturduğu destanların sayısı

Bir milletin oluşturduğu destanların sayısı
Bir milletin oluşturduğu destanların sayısının çok olması, sizce o milletin hangi özelliğinden kaynaklanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarihte kadim Türk kültür, sanat, örf, adet, gelenek ve göreneklerinde ahlaki ve hukuki kurallar ön plana çıkmıştır. Devlet kurma, başa bağlılık, vatan sevgisi, iyilik, merhamet, hoşgörü, dini inançların yerine getirilmesi gibi ihtiyaçlar toplumu yoğuran değerler olmuştur.

Türklere ait birçok destanın bulunması Türklerin devletine, vatanına, dinine, diline, kültürüne bağlı bir hayat yaşamalarından ileri gelmektedir. Bütün destanlarda devlet, millet, din, kültür unsurları bu nedenle öne çıkmakta ve birlik ve beraberlik duyguları özelinde düşünceler geliştirilmektedir.

Türkler tarih boyunca varlık mücadelesi veren toplum olduğu için destanlar yazmışlardır. Bu da destanların sayısının çok olmasına kanıttır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.