Bir sinir hücresinin diğer doku hücrelerinden farkını nasıl açıklarsınız

Bir sinir hücresinin diğer doku hücrelerinden farkını nasıl açıklarsınız
Bir sinir hücresinin diğer doku hücrelerinden farkını nasıl açıklarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doku hücreleri mitoz bölünme ile yenilenebilir veya oluşabilir ama sinir hücreleri yenilenemez ve ölürler.
Canlıların vücudunda kontrol ve düzenleme görevini sinir sistemi ve endokrin sistem gerçekleştirir. İkisi birlikte çalışarak organizmanın bütünlüğünü sağlarlar.
İç ve dış çevrede canlıyı etkileyebilecek ışık, sıcaklık, açlık, ağrı gibi değişmelere uyaran (uyarı) denir. Uyarıların sinir hücresinin gövde ve aksonunda meydana getirdiği değişikliklere impuls (uyartı) adı verilir. Bu değişiklikler elektriksel ve kimyasal olaylarla gerçekleşir. Sinir hücrelerinin esas görevi de bu değişiklikleri (uyartıları) merkezi sinir sistemine ve diğer organlara iletmektir. İmpulslar nöronun dentritinden akson ucuna doğru iyon (yük) değişimi ile iletilmektedir. Bir uyaranın sinir hücresinde impuls oluşturabilmesi için belli bir şiddete sahip olması gerekir. Sinir hücresinde impuls oluşturabilen en küçük uyarı şiddetine eşik şiddeti denir.

566
404
317
40
39
41
463
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.