Bir topluluğun millet olarak nitelendirilebilmesi için hangi ortak değerlere sahip olması gerekir

Bir topluluğun millet olarak nitelendirilebilmesi için hangi ortak değerlere sahip olması gerekir
Sizce bir topluluğun millet olarak nitelendirilebilmesi için hangi ortak değerlere sahip olması gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Millet olmak, bazı ortak değerlere sahip olmak anlamına gelmektedir. Toplumu bir arada tutan ve bütünleştiren bu değerler nesilden nesle aktarılan değerler olarak sürekli yaşanmakta ve asla bozulmamaktadır. Ahlaki ve hukuki kurallara bağlılık da bunun için gereklidir.

Bir topluluğun millet olarak nitelendirilebilmesi için sahip olunması gereken değerler ortak vatan, ortak dil, din, kültür, miras olarak ortaya çıkmaktadır. Tarihi şuurun devamlılığı ve bir vatan üzerinde müreffeh ve istiklale sahip olarak yaşamak millet olmak anlamına gelir. Ortak geçmiş ve ortak bir gelecek için çalışmak da bunun bir parçasıdır.

Bir topluluğun millet olarak sayılabilmesi için belli bir Vatan’da yani Toprak parçasında aynı duygu ve düşünceler içerisinde sevilmesi ve üzülmesi gerekmektedir. Bir milleti millet yapan düşmanlara karşı bir arada dik durmaları aynı sevinci yaşamaları aynı coşkuları ve aynı üzüntüleri paylaşmaları düşmanlara karşı birlikte savaşmaları gibi bir milleti Yani bir topluluğu millet yapan en önemli parçalardan bir tanesi olarak kabul edilir.

537
108
363
45
45
62
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.