Bir ülkenin bağımsızlığı sizce neden önemlidir

Bir ülkenin bağımsızlığı sizce neden önemlidir
Bir ülkenin bağımsızlığı sizce neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bağımsızlık, bir toplumun veya bir devletin, kendi nüfusu tarafından özgürce yönetilebilmesidir. Yani egemenlik haklarının başkasının elinde olmamasıdır. Bağımsız olmayan bir ülke, özgür değildir.

Özgür olmayan bir ülkenin, kendi topraklarını yönetebilme hakkı yoktur. Kendi topraklarında yatan madeni, bağımlı olduğu ülke çıkartır ve işler. Bu ülkenin vatandaşları, o madene veya madenden üretilen ürüne doğrudan değil, bağımlı oldukları ülkenin fiyatlandırması ile erişir. Bu ekonomik olarak negatif bir durumdur.

Özgür olmayan bir ülke, savaş durumunda kendisi karar veremez. Ordusunu kendisi yönetemez. Dolayısıyla ülkenin yönetimi, ülkenin başındaki insana değil, bağımlı olduğu ülkenin başındaki insana bağlıdır. Kendi kararlarının yürürlülüğe girmesi için, önce o bağımlı olduğu ülkenin başındaki bireyden onay alınması gerekir.

Kısaca özgür olamayan bir ülke, aslında bağımlı oldukları ülkeye bağlı bir kara parçasıdır. Üzerinde yaşayan insanların hakları, bağımlı oldukları ülke tarafından kontrol edilir. Genellikle bağımlı olunan ülkeler tarafından sömürülür, fakirleştirilir ve hakları elinden alınır. Bir ülkenin bağımsız olması bu sebepten dolayı oldukça önemlidir.

1731
1705
622
307
334
377
1064
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum