Bir yargı bildiren ve doğru veya yanlış değer alabilen cümlelere ne ad verilir

Bir yargı bildiren ve doğru veya yanlış değer alabilen cümlelere ne ad verilir
Bir yargı bildiren ve doğru veya yanlış değer alabilen cümlelere ne ad verilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir yargı bildiren ve doğru veya yanlış değer alabilen cümlelere ne ad verilir

Cevap : Önerme
Bir yargı bildiren ve doğru veya yanlış değer alabilen cümlelere "önerme" veya "ifade" adı verilir. Bu tür cümleler, bir iddia, bir durum veya bir gerçekle ilgili bir düşünceyi ifade eder. Önermeler mantık, felsefe ve dilbilim gibi alanlarda önemli bir kavramdır çünkü bunların üzerine kurulu olduğu temel yapı taşlarıdır.

İşte örnek bir önerme:

"Cumhuriyet, Türkiye'nin yönetim şeklidir."

Bu cümle bir yargı bildiriyor ve doğru veya yanlış bir değer alabilir. Eğer Türkiye'nin yönetim şekli cumhuriyet ise cümle doğru, başka bir yönetim şekli ise yanlış olur.

"Su 100 derecede kaynar."

Bu cümle de bir yargı içeriyor ve doğru veya yanlış bir değer alabilir. Eğer su 100 derecede kaynıyorsa cümle doğru, farklı bir sıcaklıkta kaynıyorsa yanlış olur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.