Bir yeri gezerek görerek tanıyıp öğrenmek ile kitaplardan öğrenmek arasındaki fark

Bir yeri gezerek görerek tanıyıp öğrenmek ile kitaplardan öğrenmek arasındaki fark
Bir yeri gezerek görerek tanıyıp öğrenmek ile kitaplardan öğrenmek arasında fark nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir yeri gezerek ve görerek tanımak yaşamak demektir. Kitaplardan okuyarak öğrenmek ise sadece bilgisine sahip olmaktır. İnsanlar kendilerini birçok şekilde geliştirebilirler. Okumak, yazmak ve gezmek bu yollardan birkaçıdır.

Bir yeri gezerek öğrenmek, yaşamak, bilmek ve unutmamak anlamına gelir. Okumak ise sadece bilgi edinmek anlamına gelmektedir.

Bir yeri gezip görmek insanda daha kalıcı olur. Yani o yeri somut olarak görmek duymaktan daha kalıcı ve nettir. Örneğin Van Gölü hakkında bir kitap okudunuz ve daha önce hiç Van Gölüne gitmediniz. Onu hayal edebilirsiniz ama Van gölüne giderseniz onu hayalden çıkarıp gerçek olarak anlayabilirsiniz.

Bir yeri gezip görerek öğrenmek ile kitaplarla öğrenmek arasında fark vardır. Gezip görülünce o yerlere bizzat şahit olunur ve her türlü detaya bakılabilir. Bu da kalıcılığı ve bilginin kullanılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle bilgilerin kalıcı olması demek olan gezmek, çok bilmeye ve her yerin en ince ayrıntısına kadar öğrenilmesine neden olur.

1308
691
295
291
292
324
1157
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.