Bir yüzeye dik doğrultuda gelen ışığın ışık şiddeti 2 katına çıkarılırsa aydınlatma şiddeti hangi oranda değişir

Bir yüzeye dik doğrultuda gelen ışığın ışık şiddeti 2 katına çıkarılırsa aydınlatma şiddeti hangi oranda değişir
Bir yüzeye dik doğrultuda gelen ışığın ışık şiddeti 2 katına çıkarılırsa aydınlatma şiddeti hangi oranda değişir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir yüzeye dik doğrultuda gelen ışığın ışık şiddeti 2 katına çıkarılırsa aydınlatma şiddeti hangi oranda değişir?
A) 6 katına çıkar
B) 4 katına çıkar
C) 3 katına çıkar
D) 2 katına çıkar

Cevap : D) 2 katına çıkar
Işık şiddeti ile aydınlatma şiddeti aynı şeyi ifade eder. Işık şiddeti iki katına çıkarsa, aydınlatma şiddeti de iki katına çıkar.

Işık şiddeti, bir yüzeye düşen ışık enerjisinin miktarını ifade ederken, aydınlatma şiddeti ise bir alanın aydınlatılma derecesini belirtir. Işık kaynağından yüzeye düşen ışık miktarı arttığında, yüzeydeki aydınlatma da artar. Bu nedenle, bir yüzeye dik doğrultuda gelen ışığın ışık şiddeti 2 katına çıkarıldığında, bu yüzeyin aydınlatma şiddeti de 2 katına çıkar.

Dolayısıyla, aydınlatma şiddetiyle ışık şiddeti aynıdır ve birinin değeri arttığında diğeri de aynı oranda artar. Bu nedenle doğru cevap D) 2 katına çıkar.

7
69
1
0
1
1
69
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.