Bireye ya da çocuğa yakın olandan uzak olana doğru sıralanan beş temel sistemin birbirleriyle ve bireyle etkileşerek bireyin

Bireye ya da çocuğa yakın olandan uzak olana doğru sıralanan beş temel sistemin birbirleriyle ve bireyle etkileşerek bireyin
Bireye ya da çocuğa yakın olandan uzak olana doğru sıralanan beş temel sistemin birbirleriyle ve bireyle etkileşerek bireyin ya da çocuğun gelişimi üzerinde etkili olacağını öne süren kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru : Bireye ya da çocuğa yakın olandan uzak olana doğru sıralanan beş temel sistemin birbirleriyle ve bireyle etkileşerek bireyin ya da çocuğun gelişimi üzerinde etkili olacağını öne süren kuram aşağıdakilerden hangisidir?
a) Karşılıklı Etkileşim Kuramı
b) Sosyal Öğrenme Kuramı
c) Yapılandırmacı Yaklaşım
d) Davranışçı Yaklaşım
e) Biyoekolojik Kuram

Cevap : e) Biyoekolojik Kuram
Biyoekolojik Kuram, çevrenin bireyin veya çocuğun gelişimi üzerindeki etkisini vurgulayan bir kuramdır. Bu kurama göre, bireyin gelişimi beş temel sistem arasındaki etkileşimler sonucunda şekillenir.
Bu sistemler şunlardır: mikrosistem (doğrudan etkileşim içinde olduğu yakın çevre), mezosistem (mikrosistemlerin etkileşimleri), ekosistem (bireyin yaşadığı toplumsal çevre), makrosistem (toplumdaki genel kültürel değerler, normlar ve kurumlar) ve kronosistem (zaman içindeki değişimler). Bu kurama göre, bireyin gelişimi çevre ile etkileşim içinde olan bu sistemlerin karmaşık ilişkileriyle belirlenir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.