Bireysel farklılıklara neden saygı duymalıyız

Bireysel farklılıklara neden saygı duymalıyız
Bireysel farklılıklarımıza neden saygı göstermeliyiz, bireysel farklılıklara neden saygı duymalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Herkesin, ilgi duyduğu alanlar farklı olabilir. Her insan farklıdır ve kendine göre özellikleri vardır. Bireysel farklılıklara saygı duymazsak iletişimde problem yaşayabilir, karşımızdaki insanı incitebiliriz. Hepimiz farklıyız. İnsanların yetenekleri ve becerileri farklıdır. Bazı insanlar çok güzel resim yaparken bazıları bir müzik aletini çok güzel çalabilir. Bazı insanlar matematikte çok yetenekli, bazısı çok güzel şiir okur bazısı çok güzel futbol oynayabilir.

Bizim de farklı farklı yeteneklerimiz vardır. Bu yeteneklerimizi bulup geliştirmeliyiz. Bazı yeteneklerimiz fiziksel özelliklerimizle bağlantılıdır. Mesela; boyu uzun olan biri basketbolda yetenekli olabilir. Arkadaşımızın farklılıklarına saygı duymalıyız. Bireysel farklılıklar bizi eşsiz ve özel kılar. Yeteneklerimiz bizi mutlu eder.

Bireysel olarak farklı olan insanlar dünyanın gelişmesine ve ülkemizin daha kaliteli insanlar yetiştirmesine de yardımcı olur. Çünkü herkesin aynı şekilde düşündüğü bir yerde gelişme olmaz. Çünkü gerçek bir tanedir ve tartışmaya açılmaz. Ancak bireysel farklılıklara önem verilen bir yerde tartışırsın ve tartışma sonucunda da karşı tarafa saygı duyarak ayrılırsın.

Etiketler :
1136
560
528
214
533
559
493
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum