Birlikten kuvvet doğar atasözünün anlamı nedir

Birlikten kuvvet doğar atasözünün anlamı nedir
Birlikten kuvvet doğar, birlik ve beraberlik içerisinde yapılan işlerin daha iyi neticeler verir, sıkıntılı konular bile kolayca halledilebilir.

Birlikten kuvvet doğar: Birlikte yapılan işlerin her zaman başarılı bir sonuca götürdüğü anlamını taşıyan bir atasözü olarak kullanılmaktadır.

Birlikten kuvvet doğar, bir arada yapılan işlerden hep kazançla çıkıldığını, başarılar yakalandığını anlatır. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan işlerin daha iyi neticeler verdiğini, sıkıntılı konuların bile kolayca halledilebildiğini gösterir.

Birlikten kuvvet doğar atasözü ile ilgili cümleler şu şekildedir:

  • Arkadaşlar birlikte kuvvet doğar, birlikte hareket edelim.
  • Siz ne derseniz deyin, birlikten kuvvet doğar.
  • Bir kişi ne yapabilirdi ki, oysa birlikten kuvvet doğardı.
  • İki kişi koca taşı kaldıramayınca birlikten kuvvet doğar diye dört kişi işe giriştiler.
  • Ağaç dikmeye kararlıydı fakat bir kişi olarak günde yirmi ağaç dikebilmişti. Birlikten kuvvet doğar diyip arkadaşlarının yardımını istedi.
  • Sınıf olarak hep birlikte olmuşlardı, hep birlikten kuvvet doğacağına inanırlardı.

738
1321
848
175
127
203
1341
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum