Bisiklet, kaykay, kızak, scooter ve paten kullanıcısının alması gereken güvenlik önlemleri

Bisiklet, kaykay, kızak, scooter ve paten kullanıcısının alması gereken güvenlik önlemleri
Bisiklet, kaykay, kızak, scooter ve paten kullanıcısının alması gereken güvenlik önlemleri nelerdir, bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Motorsuz taşıtlarda, araçları kullanan kişiler için güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bisiklet, kaykay, kızak, scooter ve paten gibi araçlar yayalar tarafından kolaylıkla kullanılan araçlardır.

Bisiklet, kaykay, kızak, scooter ve paten kullanıcısı, kask takmalıdır, dizlik ve dirseklik takmalıdır, parlayan kıyafetler giymelidir.

Öncelikle bisiklet, scooter, kaykay, kızak ve paten kullanımında dikkat edilmesi gereken bir kaç güvenlik kuralı vardır. Bunlardan en önemlileri ise şunlardır:

  • En önemli ekipman olan kask, kesinlikle takılmalı.
  • En az kask kadar önemli ekipmanlar olan dizlik ve dirseklik takılmalı.
  • Özellikle, scooter, kaykay, paten ve bisiklet kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bir diğer kural ise trafiğin tehlikeli ve yoğun olduğu zamanlarda yola çıkmamasıdır.
  • En az 2 haftada bir, araç bakımı yapılmalı.
  • Eğer trafiğe çıkılacaksa, otomobillerin uyduğu gibi bütün trafik kurallarına uyulmalı.

1387
1827
1364
2404
573
512
1381
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.