Bismillahillezi lâ yedurru... duasının anlamı

Bismillahillezi lâ yedurru... duasının anlamı
Sabah-akşam 3 defa okunması tavsiye edilmiş olan Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.

Bismillahillezi duasının türkçe okunuşu

“Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.”

Bismillahillezi duasının arapça yazılışı ;

bismillâhillezi-duasi.jpg

Bismillahillezi duasının anlamı

Allah’ın yüce ismine sığınana yerde ve gökte hiç bir şey zarar veremez! O, her şeyi işitir ve her şeyi bilir.

Sabah-akşam, 3 defa, “Bismillahillezi lâ yedurru maasmihi şeyün fil erdi velâ fissemâi ve hüvessemiulalim” okuyan, büyücü ve zalimden emin olur. (İbni Mace)

Duanın Rivayeti

Ebân b. Osman (radıyallahu anh)’ın naklettiğine göre Hz. Osman (radıyallahu anh), Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

“Kim akşamleyin üç kere;

Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym diyerek dua ederse, sabaha kadar apansızın bir bela kendisine isabet etmez. Kim de sabahleyin üç kere (aynı şekilde) dua ederse, akşama kadar aniden bir musibetle ve belayla karşılaşmaz.” (Müslim, Zikr, 37)

525
0
163
6
3
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.