Bitki ve hayvan hücrelerinde mitozda görülen farklılıklar nelerdir

Bitki ve hayvan hücrelerinde mitozda görülen farklılıklar nelerdir
Bitki ve hayvan hücrelerinde mitozda görülen farklılıklar nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bitki ve hayvan hücrelerinde mitozda görülen farklılıklar nelerdir

Ödev cevabı kısaca :Bitki ve hayvan hücreleri arasındaki mitoz sırasındaki farklılıklar, bu iki hücre türünün yapısal ve işlevsel özelliklerinden kaynaklanır. Bitki hücreleri, hayvan hücrelerinden farklı olarak selülozdan yapılmış bir hücre duvarına sahiptir. Ayrıca, bitki hücreleri kloroplastları içerir ve fotosentez yaparlar, bu da onları güneş enerjisini besine dönüştürebilen tek organizma yapar. Büyük vakuollara sahip olmaları, su ve besin depolamalarını sağlar. Sitokinezi sırasında bitki hücrelerinde hücre plakası oluşur ve bu plaka hücreleri ayırır, hayvan hücrelerinde ise hücre zarı sitokineziyi tamamlar. Sentrozomlar, mitoz bölünmeyi düzenlerken, bitki hücrelerinde sentrozomlar bulunmaz. Bu farklılıklar, bitki ve hayvan hücrelerinin mitoz sürecindeki özel gereksinimlerine ve işlevlerine uyum sağlar.

Bitki ve Hayvan Hücrelerinde Mitozda Görülen Farklılıklar

BİTKİ HÜCRESİHAYVAN HÜCRESİ
Sitoplazma BölünmesiHücre plağı oluşumuyla gerçekleşir.Hücre zarının boğumlanması sonucu gerçekleşir.
İğ İpliklerinin organize edilmesindeHücre içinde organize olmuş mikrotübül yapıda proteinler görevlidir.Sentrozomlar görevlidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.