Bitki ve hayvanların birbirinden farklı özellikte olmasını sağlayan nedir

Bitki ve hayvanların birbirinden farklı özellikte olmasını sağlayan nedir
Bitki ve hayvanların birbirinden farklı özellikte olmasını sağlayan nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitkilerin tohumlarının farklı yapı ve büyüklüklerde olması, genetik özelliklere bağlı olarak değişmektedir. Bunu etkileyen etmenler ise çevre koşullarına uyum sağlamak, ısı, sıcaklık, nem ve basınç gibi fiziksel etkenlerden doğrudan etkilenmek gibi nedenler bulunmaktadır. Bu nedenle bitki tohumları farklı farklı olabilmektedir. Tohum yetiştiriciliği de bu etkenlere göre değişmektedir.

Bunun sebebi farklı yapılar, farklı işlevlere sahip organellere sahip olmasıdır.

Bitki : Fotosentez yaparak kendi besinini üretir, ökaryotik ağaçlar çiçekler otlar yosunlar vb. organizmaları içinde bulunduran çok büyük bir canlı alemidir bunların yanında tek hücreli canlılarda fotosentez yapar.

Hayvanlarda ise : Duyumsama ve devinme yeteneği olan canlı varlıktır bitkiler sıralamasında üst sıradadır insanlara görede dil ve akıldan yoksun canlı yaratık olarak geçer.

Kaynak:Eğitim Sistem

33
37
34
34
34
35
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.