Bitkiler sadece gece mi solunum yapar

Bitkiler sadece gece mi solunum yapar
Bitkiler sadece gece mi solunum yapar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitkiler yaşamak için solunum yaparlar. Bu yüzden sadece gece değil gündüz de solunum yapmaları gerekir. Solunum yapmaları insanların solunumuyla çok benzerdir. Oksijen alırlar ve karbondioksit verirler.

Bunun yanında bitkiler gündüzleri fotosentez yaparlar. Yani gündüzleri hem solunum hem fotosentez yaparken, geceleri sadece solunum yaparlar.

Bitkiler de her canlı gibi solunum yapar, boşaltım yapar ve üreme faaliyetlerinde bulunur. Bitkiler fotosentez yapmaktadır. Güneş ışınları ve klorofil pigmenti sayesinde su ve karbondioksit besin olarak şekerin oluşmasında ve oksijenin açığa çıkmasını sağlar. Bitkiler geceleri tersine solunum yapar.

Geceleri bitkilerin karbondioksit açığa çıkan solunum yaptığı bilinmektedir. Bu nedenle evlerde bulunan süs bitkilerinin bulunduğu ortamlarda geceleri tehlikeli olmaktadır. Karbondioksit miktarının artması geceleri insanlar için tehlikeli olabilir ve zehirlenmelere, boğulmalara, ölümlere de neden olabilir. Bu nedenle bitki bulunan ortamda gece uyulmaması mümkünse o ortamda bulunulmaması gerekir.

17
8
0
0
0
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.