Bitkiler ve yiyecekler neden çürür

Bitkiler ve yiyecekler neden çürür
Bitkiler ve yiyecekler neden çürür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitkiler me yiyecekler zararlı mantarlar yüzünden çürürler. Bitkilerde ve yiyeceklerde en önemli çürüme etmeni maya ve küflerdir. Bakteriler, süt asidi ve sirke gibi bakterilerle bozulmaya neden olurlar. Maya, küf, bakteri gibi mikroorganizmalar çev­remizdeki havada her zaman vardır. Bunlar yiye­ceğin üzerine yerleşir ve koşullar uygunsa yiyecek maddesini parçalamaya koyulurlar. Bu şekilde çürümeye neden olurlar.

Bitkilerin ve yiyeceklerin çürüdüğü bilinmektedir. Bitkiler ve bitki kaynaklı besinler çürümektedir. Çünkü bitkiler canlı olarak tüketilmektedir. Topraktan ayrı kalan bitkilerin üzerinde bulunan bakteriler ve enzimler çalışamaz.

Bitki ve yiyeceklerde bulunan enzimlerin çalışmaması ve küflenmeleri olmaları sonucunda çürüme olayı gerçekleşir. Çürüme kimyasal bir değişimdir.

3290
3503
3445
1170
1492
1022
3552
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.