Biyolojide canlılar sınıflandırılırken adı geçen hangi grup diğer üçünü de kapsar

Biyolojide canlılar sınıflandırılırken adı geçen hangi grup diğer üçünü de kapsar
Biyolojide canlılar sınıflandırılırken adı geçen hangi grup diğer üçünü de kapsar sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Biyolojide canlılar sınıflandırılırken adı geçen hangi grup diğer üçünü de kapsar 

A- Aile
B- Alem
C- Tür
D- Takım

Doğru Cevap: Alem

Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. Dilimize Arapça ﺣﻴﻮﺍﻥ /ḥayevān/ "canlı varlık" sözcüğünden geçmiş olan "hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı nefes alan ve hareket eden şeyleri ifade etmek için kullanılırsa da biyolojik bağlamda insanı da içerir. Hayvan sözcüğünün eş anlamlısı döngül sözcüğüdür. Anadolu ağızlarında hayvan anlamında bav, bobos, böçü, çer, çokgal, dölük, evcimen, evlük, karaböcü, karaltı, medek, tereke, töm gibi sözcükler kullanılmaktadır. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Latince bilimsel terim de Metazoa'dır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.