Bodrum’da turizmin etkisiyle meydana gelen çevresel, ekonomik ve kültürel değişimleri yazınız

Bodrum’da turizmin etkisiyle meydana gelen çevresel, ekonomik ve kültürel değişimleri yazınız
Bodrum’da turizmin etkisiyle meydana gelen çevresel, ekonomik ve kültürel değişimleri aşağıdaki boşluklara yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bodrum’da turizmin etkisiyle meydana gelen çevresel, ekonomik ve kültürel değişimleri aşağıdaki boşluklara yazınız

Ödev cevabı kısaca :
Çevresel: Bodrum’da turizmin etkisiyle, bölgede artan yapılaşma ve turist sayısı doğal alanların azalmasına ve yer yer çevre kirliliğine yol açmıştır.
Ekonomik: Turizmin gelişimi ile Bodrum ekonomisi çeşitlenmiş, konaklama, yiyecek-içecek ve eğlence sektörlerinde ciddi bir büyüme yaşanmıştır.
Kültürel: Turizm sayesinde Bodrum’da kültürel etkileşim artmış, ancak bazı geleneksel yaşam biçimleri ve yerel sanatlar turistik taleplere göre şekillenmeye başlamıştır.

Çevresel: Bodrum'da turizmin artmasıyla kıyı bölgelerinde yapılaşma ve doğal alanlarda tahribat meydana gelmiştir. Deniz ve su kaynakları kirlenmiş, kıyı erozyonu gibi sorunlar ortaya çıkmıştır.
Ekonomik: Turizm sektörü Bodrum'un en önemli gelir kaynaklarından biri haline gelmiş, istihdam artmış ve yerel ekonomi canlanmıştır. Ancak, sezonsal istihdam ve gelir dalgalanmaları gibi ekonomik zorluklar da yaşanmaktadır.
Kültürel: Yabancı turistlerin ve yerleşik yabancıların bölgeye getirdiği kültürel etkilerle yerel kültürde dönüşümler meydana gelmiş, geleneksel yaşam tarzı zamanla değişime uğramıştır. Turizm faaliyetleriyle birlikte yeme-içme, eğlence ve alışveriş gibi alanlarda kültürel çeşitlilik artmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.