Bölge kavramı size neyi çağrıştırıyor

Bölge kavramı size neyi çağrıştırıyor
Bölge kavramı size neyi çağrıştırıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bölge kavramının oluşmasında coğrafi ve fiziki etkenler ön plana çıkmaktadır. Bir yerin bölgelere ayrılmasında coğrafi şartlar ve fiziki etkenler etkili olmaktadır. Bu nedenle ülkelerin ya da kıtaların bölgelere ayrılmasında bu etkenler incelenmekte ve araştırılmaktadır.

Bölge kavramının çağrıştırdıkları ise iklim özellikleri, yeryüzü şekilleri, toprak özellikleri bitki örtüsü yayılışı, hava olayları, dağların uzanış şekli, su kaynaklarının ve doğal kaynakların varlığı, siyasi ve idari planlamalar şeklinde meydana gelmektedir. Bir bölgenin oluşmasında da bu etkenlere bakılarak karar verilmekte ve canlılık faaliyetleri de ön planda tutulmaktadır. Böylece bölge kavramı ve yapısı ortaya çıkarak planlama yapılmasında etkili olmaktadır.

Bölge nedir

Bölge, başta coğrafya ve onun alt dalı olan bölgesel coğrafya olmak üzere dünyayla ilgili bilimlerde ve astrofizikte kullanılan bir terim. Bölgeler bazı verilere göre (örneğin demografi) alt bölgelere ayrılır. Astrofizikte bazı bölgeler açık yıldız kümesi gibi bilimsel olarak özelleşmiş terimler mevcuttur.

Coğrafyada, bölgeler fiziki özellikleri (fiziki coğrafya), insanların etkilerinin özellikleri (beşeri coğrafya) ve insan ile çevrenin birlikte etkileri (çevresel coğrafya) açısından geniş biçimde bölümlere ayrılabilir. Coğrafi bölgelerin sınırları genellikle kesin değildir; bunun istisnaları, hukuk tarafından net bir şekilde tanımlanan ülkeler ve sınırları gibi bölgelerdir. Pek çok ülkede "bölge", bir "idari birim adı" olarak kullanılır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.