Boru hattından barış hattına

Boru hattından barış hattına
Petrol ve doğal gaz projeleri için söylenen “boru hattından barış hattına” ifadesi ile ne anlatılmak istenmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle petrol ve doğal gaz zengini Orta Doğu ülkeleri ile Avrupa'daki tüketici pazarları arasında stratejik bir konuma sahiptir. Türkiye enerji ihracatı yapan doğu ülkeleri ile ithalatçı batı ülkelerinin enerji yollarının kesişim noktasında yer almaktadır. Türkiye, uluslararası boru hatları ile enerji ihtiyacını karşılayarak gelir sağlamakla birlikte kaynakların taşınmasına aracılık ederek stratejik önemini arttırmaktadır. Uluslararası boru hattı projeleriyle Orta Asya, Hazar ve Orta Doğu bölgelerinin petrol ve doğal gazını Avrupa'ya ulaştıran Türkiye’nin önemi daha da artacaktır.

Ülkemiz enerji kaynakları bakımından dışa bağımlılığını sürdürmektedir. Bu bağımlılık %70 seviyelerinde yaşanmaktadır. Petrol ve doğal gaz projeleri içeride ülkemizin enerji alanında bağımsızlık kazanması bakımından araştırılması ve kullanımının sağlanması yönüyle önemli projeler olarak görülmektedir. Petrol ve doğal gaz projelerinde boru hattından barış hattına sloganı kullanılmaktadır.

Enerji transfer faaliyetlerinin ülkeler arasında barış, huzur ve istikrara yol açarak güven ve adalet ortamının tesis edilmesinde ikili ilişkiler bakımından yerinin çok değerli görüldüğü bu sözlerle vurgulanmaktadır. Bu bakımdan enerjiyi paylaşmak kadar değerleri paylaşmak da çok önemlidir.

2
2
1
1
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.