Bu Yıl Karneler Değişiyor - Yeni Karneler Nasıl Olacak

Bu Yıl Karneler Değişiyor - Yeni Karneler Nasıl Olacak
2012-2013 eğitim öğretim yılında, 4+4+4 olarak bilinen zorunlu eğitim sistemi kapsamında eğitim alan öğrencilerin karneleri de değişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karneleri "İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrenci Karnesi" olmak üzere 2 çeşit olarak yeniden tasarladı. 2005 yılından bu yana merkezden basılarak gönderilen öğrenci karneleri ve başarı belgeleri, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren gönderilmeyecek.

İKİ FARKLI TASARIM
 
Karnelerin iç yüzeyinde ve öğrenci başarı belgelerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. e-Okul'da dönem yıl ve bilgileri yer alan karneleri okullar basarak öğrencilere dağıtacak. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla yayımlanan karne genelgesine göre, okullar tarafından basılarak öğrencilere verilecek karnelerin ön kapağında okul isimleri ve diğer bilgiler için boşluk bırakıldı. İdareciler, bu boşluklara okul bilgilerini girecek. Karnenin iç yüzeyinde yer alan ve e-Okul tarafından otomatik olarak üretilen bilgilerde ise bir düzenleme yapılmayacak. Herhangi bir değişiklik yapılmayan öğrenci başarı belgeleri de okullarca bastırılacak veya kendi imkânlarıyla çoğaltacaklar. Masraflar, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hesabına gönderilecek. Okul yönetimleri, kesinlikle öğrencilerden veya ailelerinden karne parası talep edemeyecek.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.