Bugün bankalar caddesi olarak bilinen İstanbul Beyoğlu'ndaki cadde Evliya Çelebi tarafından hangi isimle anılmıştır

Bugün bankalar caddesi olarak bilinen İstanbul Beyoğlu'ndaki cadde Evliya Çelebi tarafından hangi isimle anılmıştır
Bugün bankalar caddesi olarak bilinen İstanbul Beyoğlu'ndaki cadde Evliya Çelebi tarafından hangi isimle anılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bugün bankalar caddesi olarak bilinen İstanbul Beyoğlu'ndaki cadde Evliya Çelebi tarafından hangi isimle anılmıştır  

A- Voyvoda yolu

B- Kazancılar yolu

C- Divan yolu

Doğru Cevap: Voyvoda yolu

7. yüzyılda Evliya Çelebi'nin Voyvoda Yolu olarak isimlendirdiği Voyvoda Caddesi'nin solundaki 17 ve sağındaki 16 yapının, yani toplam 33 binanın cephe görüntülerinin kullanıldığı sergide, binaların geçmişiyle ilgili bilgi, yazı, resim ve belgeler de yer alıyor. İstanbul'un kentsel dokusunu korumuş ender bölgelerinden biri olan caddedeki tarihi binaların, gelip geçerken fark edilmeyen ayrıntıları gözler önüne seriliyor. Prof. Dr. Edhem Eldem, daha önce Türkiye'de bir benzeri yapılmamış bu serginin konseptini, ‘‘Caddeyi olduğu gibi alıp her binayı inceleyip tarihçesini çıkarmak'' olarak açıklıyor. Sergi mekánında üç metre yüksekliğindeki panolara kurulan sanal caddede gezen ziyretçiler, salondan çıkmadan önce caddenin yaşayan tanıklarının konuşmalarından oluşan bir video enstalasyonu da seyredecekler.
Osmanlı Arşivi Sergisi (1997) ve Nakden Tarih (1998) gibi sergileri açan Osmanlı Bankası Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma ve Belge Merkezi’nin düzenlediği üçüncü sergi olan Bankalar Caddesi Sergisi İstanbul kenti hakkında bildiklerimizi ortaya koymanın yanı sıra, aslında bu bilginin ne kadar eksik olduğunu göstermesi açısından da çok önemli.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.