Bugüne kadar gördüğünüz yerleşim birimlerindeki ekonomik etkinlikler ve bu yerlerin nüfusları aynı mıdır

Bugüne kadar gördüğünüz yerleşim birimlerindeki ekonomik etkinlikler ve bu yerlerin nüfusları aynı mıdır
Bugüne kadar gördüğünüz yerleşim birimlerindeki ekonomik etkinlikler ve bu yerlerin nüfusları aynı mıdır? Bütün yerleşim birimlerindeki evlerin birbirine yakınlığı, yerleşim biriminin genel geometrik şekli bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bugüne kadar gördüğünüz yerleşim birimlerindeki ekonomik etkinlikler ve bu yerlerin nüfusları aynı mıdır? Bütün yerleşim birimlerindeki evlerin birbirine yakınlığı, yerleşim biriminin genel geometrik şekli benzer midir? Farklı ise bu farklılığın nedenleri neler olabilir?

Ödev cevabı kısaca : Gözlemlerime dayanarak, yerleşim birimlerindeki ekonomik etkinlikler ve nüfus arasında genellikle bir ilişki olduğunu görüyorum. Büyük şehirlerde ve ekonomik olarak gelişmiş bölgelerde daha yüksek nüfus yoğunluğu ve çeşitliliği gözlenirken, küçük yerleşim birimlerinde nüfusun daha düşük olduğu ve ekonomik etkinliklerin daha sınırlı olduğu dikkat çekiyor. Evlerin birbirine yakınlığı ve yerleşim biriminin geometrik şekli ise coğrafi, ekonomik ve sosyal faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir.

9
12
1
24
1
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.