Buluşu size ait olan bir ürünün benzer ve sahtelerinin başkalarınca üretilmesi

Buluşu size ait olan bir ürünün benzer ve sahtelerinin başkalarınca üretilmesi
Buluşu size ait olan bir ürünün benzer ve sahtelerinin başkalarınca üretilmesi durumunda neler düşünürsünüz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İhtiyacımız olan ve insanlar için faydalı ürünler, çalışarak ve emek harcanarak buluşlarla elde edilir. Üretilen bu ürünlerin başka kişiler tarafından benzerinin veya sahtesinin yapılarak haksız kazanç elde edilmesi, kalitesiz ve sağlığımıza zararlı ürünlerin satılması önlenmelidir. Bu sayede devletin vergi kaybı da önlenmiş olur.

Taklit, sahte ve korsan olarak adlandırdığımız ürünler en çok kitap, gıda, ilaç, bilişim gibi alanlarda görülmektedir. Bu zararlı ve yasak ürünlerin satışını ve kullanımı önlemek için polisler, zabıtalar ve sivil toplum kuruluşları görev yapmaktadır.

Herhangi bir bilgi, buluş ve düşüncenin kullanılması hakkının yasalarla bir kişiye verilerek güvence altına alınmasına “telif hakkı” denir. Bu hakkın kime ait olduğu ile ilgili verilen belgeye “patent” adı verilir. Yeni üretim ve buluş yapmış kişilerin hakları “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu” ve “Türk Patent ve Marka Kurumu” ile korunmaktadır. Bizlerde emek harcanarak yasalarla korunan, telif ve patent hakkı belli olan ürünleri kullanmalı, emeğe saygı duymalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

110
42
6
0
1
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.