Bundan sonra sıra bizde, müşrikler üzerimize gelemeyecek, biz onların üzerine gideceğiz diyerek müjdelediği ve Müslümanların

Bundan sonra sıra bizde, müşrikler üzerimize gelemeyecek, biz onların üzerine gideceğiz diyerek müjdelediği ve Müslümanların
Bundan sonra sıra bizde, müşrikler üzerimize gelemeyecek, biz onların üzerine gideceğiz diyerek müjdelediği ve Müslümanların savunmadan taarruza geçtiği safha hangi olaydan sonra başlamıştır

Soru : Bundan sonra sıra bizde, müşrikler üzerimize gelemeyecek, biz onların üzerine gideceğiz diyerek müjdelediği ve Müslümanların savunmadan taarruza geçtiği safha hangi olaydan sonra başlamıştır?
A) Bedir Savaşı
B) Uhud Savaşı
C) Hendek Savaşı
D) Mekkenin Fethi

Cevap : C) Hendek Savaşı
Peygamber Efendimizin (s.a.s)“Bundan sonra sıra bizde, müşrikler üzerimize gelemeyecek, biz onların üzerine gideceğiz” diyerek müjdelediği ve Müslümanların savunmadan taarruza geçtiği safha HENDEK SAVAŞI'ndan sonra başlamıştır.
Bu savaşın sonucunda Medine 27 gün boyunca kuşatılmıştır. Savaşın nedeni ise müşriklerin Yahudilerin de desteğini alarak Müslümanları tamamen temizlemek istemeleridir.

19
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.