Bursluluk sınavında boş bırakmak yanlış sayılır mı

Bursluluk sınavında boş bırakmak yanlış sayılır mı
Bursluluk sınavında boş bırakmak yanlış sayılır mı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bursluluk sınavında boş bırakmak yanlış sayılır mı, sınavlarda kafadan salarsak mı iyi olur yoksa boş bırakırsak mı, istatistiksel olarak hangisi daha doğru?

Ödev cevabı kısaca : Bursluluk sınavında boş bırakılan sorular asla yanlış sayılmaz. Sınavda boş bırakma sınırı yoktur. Bu sınav sisteminde 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Bunun sonucunda ise netler hesaplanır.

Sınavlarda kafadan salarsak mı iyi olur yoksa boş bırakırsak mı, istatistiksel olarak hangisi daha doğru?

Üniversite sınavında kafadan sallamak mı yoksa boş bırakmak mı daha doğru olduğuna dair kesin bir cevap yoktur. Bu, sınavdaki sorulara ve kişinin kendi bilgi düzeyine göre değişir.

Genel olarak, istatistiksel olarak boş bırakmak daha doğrudur. Çünkü 5 şıklı bir soruyu salladığınızda, doğru cevap bulma şansınız % 20'dir. Ancak boş bıraktığınızda, doğru cevap bulma şansınız %0'dır.

Ancak, 2 veya 3 şık arasında kaldığınızda, sallamak daha mantıklı olabilir. Çünkü bu durumda, doğru cevap bulma şansınız %40 veya %60'tır.

Ayrıca, sınavda zamanınız kısıtlıysa, sallamak daha iyi olabilir. Çünkü sallayarak sorunun cevabını tahmin edebilirsiniz. Ancak, boş bıraktığınızda, soruya hiç cevap verememiş olursunuz.

Sonuç olarak, üniversite sınavında sallamak mı yoksa boş bırakmak mı daha doğru olduğuna dair karar vermek, kişinin kendi durumuna göre değişir. Ancak, genel olarak boş bırakmak daha doğrudur.

1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.