Burûc suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Burûc suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Bürûc suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Bürûc suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Burûc suresi kaç sayfadan oluşur, Buruc suresi toplam kaç sayfa, Arapça 589 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Burûc suresi 589. sayfada başlıyor ve 590. sayfada bitiyor, 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 22 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Bürûc”kelimesinden almıştır. Bürûc, burçlar demektir. Mushaftaki sıralamada seksen beşinci, iniş sırasına göre yirmi yedinci sûredir. Şems sûresinden sonra, Tîn sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Burûc suresinin konusu

Sûrenin ana konusu kendilerine “ashâbü’l-uhdûd” (hendek ehli) denilen inkârcıların, müminlere verdikleri sıkıntılar ve müminlerin inançları uğrunda bunlara karşı gösterdikleri sabır ve dirençtir. Ayrıca inkârcıların âhiretteki kötü âkıbetleri ve müminlerin mutlu sonları, Allah’ın bazı sıfatları hakkında kısa açıklamalar yer almaktadır.

Arapça 589 nasıl yazılır : ٥٨٩

Buruc Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim (sevabını umarak) Büruc suresini okursa, her bir Cuma ve Arife günlerinin sayısınca on hasene verilir. "(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/404; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/586)

Rivayet edildi ki:

  • Hasetçilerin şerrinden kurtulmak için 10 defa okunur.
  • Yatağına yatan kimse, uyumadan önce bu sureyi okur ve uyumak üzere yerine uzanırsa, Allah’u Teala, o kulunu kendi himayesine alır.
  • Düşman şerrinden kurtulmak için 21 kere okunur.
  • Yolculuğa çıkan kişi, evin kapısının üzerine Büruc suresinin 20-22. ayetlerini üç kere okursa, Allah’u Teala evini ve eşyasını koruması altına alır.
  • Sütten kesilmek istenen çocuğun üstüne bu sure konulmalıdır.

121
11
29
9
8
9
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.