Busenaz Sürmeli hangi sporda kadınlarda kazandığı altın madalyayla Türkiye'ye bu spordaki ilk olimpiyat şampiyonluğunu kazandır

Busenaz Sürmeli hangi sporda kadınlarda kazandığı altın madalyayla Türkiye'ye bu spordaki ilk olimpiyat şampiyonluğunu kazandır
2021'de düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Busenaz Sürmeli hangi sporda kadınlarda kazandığı altın madalyayla Türkiye'ye bu spordaki ilk olimpiyat şampiyonluğunu kazandırmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2021'de düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Busenaz Sürmeli hangi sporda kadınlarda kazandığı altın madalyayla Türkiye'ye bu spordaki ilk olimpiyat şampiyonluğunu kazandırmıştır

Doğru Cevap: Boks

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli Türkiye'ye kadın boksunda ilk olimpiyat şampiyonluğunu getirdi. Bir diğer milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ise gümüş madalya kazandı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, 69 kilo finalinde Çin Halk Cumhuriyeti'nden Hong Gu'yu yenerek Türkiye'ye olimpiyat tarihinin kadın boksunda ilk altın, Tokyo'daki ise 2'nci madalyasını kazandırdı.

Olimpiyat oyunlarında ilk kez ringe çıkan Trabzonsporlu boksör Busenaz Sürmeneli, finale kadar tüm rakiplerini 5-0 mağlup etti. İlk turu bay geçen Sürmeneli; 2'nci turda Polonyalı Karolina Koszewska, çeyrek finalde Ukraynalı Anna Lysenko, yarı finalde ise Hindistandanlı Lovlina Borgohain'i 5-0 yenerek finale yükseldi. Sürmeneli, finale kadar rakipleri karşısında hiç raunt kaybetmedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.