Bütün canlılar kendilerine özgü olan yapı ve içeriğe sahiptir

Bütün canlılar kendilerine özgü olan yapı ve içeriğe sahiptir
Bütün canlılar kendilerine özgü olan yapı ve içeriğe sahiptir, bu nedenle doğada bir canlı türü başka bir canlı türü ile birebir aynı değildir, bu durumu sağlayan temel faktör nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

DNA molekülün yapısını gen ve nükleotidler oluşturmaktadır. Nükleik asitlerin (DNA ve RNA) en küçük yapı birimi nükleotidlerdir. Nükleotidin yapısını ise bir fosfat, beş karbonlu bir şeker ve azotlu organik bir baz oluşturur. Nükleotidlerin bir araya gelmesi ile genler oluşur. Genler ise DNA molekülünü oluşturmaktadır. NÜKLEOTİT ⇒ GEN ⇒ DNA

Gen, protein sentezinden sorumlu birimdir ve DNA molekülünün bir parçasıdır. Genler kalıtsal özelliği belirleyen şifreler ve kodlar taşır. Genlerde bulunan nükleotid sayıları ve dizilişleri farklı olabilir. Üçerli nükleotid dizileri genetik şifre oluşturur.

Nükleotidlerin sayısı ve dizilişlerindeki farklılıklar canlılar arasında farklılıkların oluşmasını sağlar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.