Büyük şehirlerin yoğun göç alıyor almasının sebepleri

Büyük şehirlerin yoğun göç alıyor almasının sebepleri
Büyük şehirlerin yoğun göç alıyor almasının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Büyük şehirlerde iş imkanları küçük şehirlere göre daha fazladır. Ayrıca ulaşım, eğitim, sağlık ve turizm gelişmiştir. Bu nedenle büyük şehirler yoğun göç almaktadır.

Türkiye de büyük şehirlerde yaşayan insanların yüzde altmışı kırsal kesimden göç etmiştir. İnsanların göç etme sebepleri, bulundukları yerlerde geçim zorlukları, eğitime uzak olmaları eğitim alabilecekleri yerlerin olmaması veya çok uzak olması, yeterince sağlık hizmetinin alınamaması ile örneklendirilebilir. Büyük şehirlerde sanayinin ve ekonominin gelişmiş olmasından dolayı iş imkanları daha fazladır.

Ayrıca eğitime rahatlıkla ulaşılabilir, sağlık hizmetlerine erişilebilir, daha sosyal bir yer olması insanlara cazip gelmektedir. Daha sosyal vede turizmin gelişmiş olması insanların şehre göç etmesine sebep olmaktadır.

33
31
31
31
33
31
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.