C harfi başlayan bitkiler

C harfi başlayan bitkiler
C ile bitki, C harfi ile başlayan bitki (ağaç, meyve, çiçek, bitki) isimleri nelerdir, baş harfi C olan bitkiler hangileridir, C ile başlayan bitkiler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

C harfi ile başlayan bitkilere bakıldığında pek çok bitki ile karşılaşmak mümkündür. Aynı zamanda sebze ve meyve çeşitleri de bulunmaktadır. Doğada var olan bu bitkilerin birçoğu günlük hayatta da tüketilmektedir.

C ile başlayan bitki, sebze ve meyveler;

  • Ceviz ağacı,
  • Ciğer otu,
  • Cincile,
  • Cam güzeli,
  • Campari domatesi,
  • Cennet kuşu çalısı,
  • Cennet kuşu çiçeği,
  • Centiyane,
  • Cennet elması,
  • Cennet hurması,
  • Civan perçemi,

C harfi ile başlayan bitkiler hakkında kısa bilgiler

Ceviz, cevizgiller familyasından Juglans cinsinden tek tüysü yaprakları karşılıklı dizilmiş ve aromatik kokulu ağaç türlerinin ortak adı. Kışın yaprağını döken ağaçlardır. Genç sürgünlerin özü bölmelidir. Tomurcuklar az sayıda pullarla örtülmüştür.

Ciğer otu, hodangiller familyasından Nisan-Mayıs ayları arasında çiçek açan, 10–50 cm boyunda, çok senelik otsu bir bitki türü

Sarı centiyan, centiyangiller familyasından bir bitki türü. Acı ot, acı kök, centiyane, büyük kantaron, Cintiyane, defneyezit, güşadotu, kantaron-u kebir, sivri kökü gibi isimlerle de anılır. Ortçağlarda panzehir olarak kullanılmıştır. Sindirim sistemini tedavi edici şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır.

Ceviz ağacı çok hızlı büyüyen ağaç türlerinden birisidir. Birçok alanda yetiştirilir.

Ciğer otu, hodangiller familyasından Nisan-Mayıs ayları arasında çiçek açan, 10–50 cm boyunda, çok senelik otsu bir bitki türü.

Anadolu'nun her bölgesinde yetişebilen cincile mantarı çürükçül bir mantar çeşididir. Özellikle köknar ormanlarında, iğne yaprakların oluşturduğu doğal örtü üzerinde yetişmeyi seven mantar çeşidi çayırlarda, yaprak ve gübre yığınları arasında doğal olarak bulunur.

C harfi ile başlayan meyveler hakkında kısa bilgiler

Trabzon hurması, Japon hurması, cennet hurması ya da Akdeniz hurması, yöresel adı ile ambe veya amme; abanozgiller familyasından, Akdeniz Bölgesi gibi subtropik iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad. "Hurma" Farsça khurmalu, yani erik hurması adından gelmedir.

Civanperçemi, Papatyagiller familyasının üyesi olan çiçekli bir bitkidir. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerine özgüdür.

Campari, sululuğu, yüksek şeker seviyesi, düşük asitliği ve yemeklik eksikliği ile dikkat çeken bir domates türüdür. Camparis koyu kırmızıdır ve kiraz domatesinden daha büyüktür, ancak erik domatesden daha küçük ve yuvarlaktır.

37
137
18
12
11
154
96
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum