Cahiliye döneminde insanlar arasındaki ayrımcılığa dair örnekler

Cahiliye döneminde insanlar arasındaki ayrımcılığa dair örnekler
Cahiliye döneminde insanlar arasındaki ayrımcılığa dair örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cahiliye dönemi, tarihin en kötü dönemlerinden biridir. Cahiliye döneminde yaşanan cahillikler İslam dininin nazil olmasına neden olmuştur. Cahiliye alışkanlıklarından biri de insanlar arasındaki ayrımcılığın yaşanmasıdır. Özellikle kadınlar ve çocuklar toplumda ikinci planda bırakılmıştır ve kölelik de toplumda yer etmiştir.

Cahiliye döneminde insanların köle olarak alınıp satılması söz konusu olmuştur. Bununla beraber bir de kız çocuklarının diri diri gömülmesi söz konusu olmuştur. Kadınların toplumun ikinci planında kalması ve eşya olarak görülmesi de söz konusu olmuştur. Bütün bu ayrımcılıklar zengin ve fakir ayrımının yaşanmasına da neden olarak sosyal adaletin hiçe sayılması olayı yaşanmıştır.

972
1041
682
211
101
270
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.