Çalı biyomu nerelerde görülür

Çalı biyomu nerelerde görülür
Çalı biyomu nedir, çalı biyomu hayvanları hangileridir, çalı biyom çeşitleri ve özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Orta kuşağın 30-40° enlemleri çevresinde yer alan deniz kenarlarında yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen Akdeniz iklim bölgelerinde görülür. Ilık ve yağışlı geçen kışlarla sıcak ve kurak geçen yazlara uyum sağlamış, boyu 1-3 metre arasında değişen bodur ağaç ve çalılardan oluşur.

Akdeniz iklim kuşağında maki bölgelerinin bulunduğu bölgelerde bulunmaktadır. Çalılık ve bodur ağaçların bulunduran bitki örtüsü görülmektedir.Yaz aylarında sıcak ve kurak kış aylarının ılık ve yağışlı geçtiği bölgelerde görülmektedirler. Yaz mevsiminde kuraklıkları şiddetli, kış mevsiminde yağışları fazladır.

Hayvan türleri: Çakal, yaban koyunu, yaban keçisi, tavşan, puma, tilki, karaca, kokarca ve kuş türleri bunlardan bazılarıdır

178
189
37
38
24
24
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.