Çalışkanlığıyla tanıdığınız hayvanlar

Çalışkanlığıyla tanıdığınız hayvanlar
Çalışkanlığıyla tanıdığınız hayvanlar var mı, bu hayvanların özellikleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Karınca, kunduz ve arılar bu hayvanlara örnektir.

Karıncalar, boyutları küçük doğal boşluklarda yaşayan birkaç düzine avcı bireyden, çok büyük bölgeleri kaplayan ve sayıları milyonlarca bireyi içeren oldukça yüksek oranda organize kolonilere kadar oluşan topluluklar içinde yaşarlar. Büyük koloniler çoğunlukla "işçi" ve "asker" sınıflarını oluşturan kısır dişilerden oluşur. Bu kolonilerde aynı zamanda verimli erkekler ile bir ya da daha fazla ve "kraliçe" adı verilen verimli dişiler de bulunur. Bu koloniler bazen "süperorganizmalar" olarak tanımlanır çünkü karıncalar tek bir vücut hâlinde koloniyi desteklemek için bir arada çalışırlar.

Arılar, tozlaşmadaki rolleriyle bilinen yaban arıları ve karıncalar ile yakından ilişkili böcekler ve en iyi bilinen arı türleri durumunda, bal ve bal mumu üretmek için batı bal arısı. Arılar, üst ailesinin Apoidea'sında monofizik bir soydur ve şu anda Anthophila olarak adlandırılan bir clade olarak kabul edilir.

Kunduzlar ise doğada gözlemleyebileceğimiz çalışkan hayvanlardan biridir. Yuvalarını su üzerine inşa ederler. Öyle ki yaptıkları yuvalarla doğanın mühendisleri olarak anılırlar. Ağaçlardan ve çevreden topladıkları çalı çırpılarla su üzerine sağlam bir şekilde yuvalarını inşa ederler.

148
102
515
58
112
113
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum